Sådan laver du lavendelolie.

 

Lavendel cover
Hvad kan du bruge lavendel til. Her kan du se hvordan man laver lavendelolie.

 

Sådan laver du lavendelolie af dine afklippede lavendel.

 

Har du mange lavendel i haven?

Jeg har rigtig mange lavendel i haven og flere forskellige slags. Jeg elsker alt ved dem. Den sydlandske stemning, duften og det liv de giver. Når de blomstrer, er de altid fyldt med mange forskellige slags bier og masser af sommerfugle. Det er SÅ hyggeligt at se bier og sommerfugle tusse rundt og suge nektar af dem. Og så elsker jeg at der er SÅ mange muligheder for at bruge blomsterne blandt andet til lavendelolie.

 

Når du klipper dem

Jeg klipper mine lavendel, når de er ved at afblomstre. SÅ får jeg nemlig dobbelt glæde af dem. De skyder fine nye blomster igen og det jeg klipper af, det tørrer jeg. Jeg elsker duften af lavendel. Derfor har jeg forsøgt mig med lavendelolie. Det er faktisk super nemt at lave. Så har planer om at lave små puder med tørret lavendel, der kan bruges til at holde dyr væk fra tøjet, til dårlig lugt i skoskabet og som beroligende virkning i børneværelset eller soveværelset. Måske skal jeg også lave små varmepuder med lavendel duft i. Så det er ekstra behageligt med varmepuden.

 

Sådan laver du lavendelolie

 

Lavendel olie
Sådan laver du lavendel olie

 

  • Afklippet tørret lavendel (jeg har tørret mit i 1,5 uge).
  • Et rent skoldet glas (500mL) skyllet med lidt atamon.
  • Olie (her solsikkeolie).

 

  1. Klip lavendel i til det når næsten toppen (hvis du klipper nede i glasset, sviner det mindre).
  2. Hæld olie i glasset til alt lavendel er dækket.
  3. Kom låg på og skrue det tæt.
  4. Vend glasset et par gange til det er godt blandet sammen.
  5. Tjek om du skal have mere olie i. (så det når næsten op til toppen)
  6. Lad olien trække i ca. 2 uger.

Efter 2 uger filtrerer du olien igennem et tyndt klæde, som det man bruger til saft. Filtrer enten olien over i de flasker du vil bruge olien i eller over i noget større du kan hælde fra. Lavendelolien er færdig.

 

Lavendelolien trækker
Lavendelolien trækker

 

Lavendelolien har en antiinflamatorisk evne, som kan du bruge til ansigtbehandling, krops og massageolie. Du kan også bruge det til hvis du er solskoldet (blandet med vand), ved insektbid og ved mindre udslet. Lavendelolie kan også bruges som beroligende middel ved hovedpuden i en olielampe eller lignende.

 

I takt med jeg får lavet flere hyggelige ting med mine lavendel, vil jeg ligge dem op i dette indlæg. Så hold øje med bloggen her, hvis har lyst til at se mere.

Hvis du har lyst til at læse mere kan du læse om Hvordan man sætter hvidløg her eller Hvordan du kommer af med bananfluer her

 

Håber du synes det var hyggeligt at læse med. Jeg vil elske at få kommentarer til mig indlæg. Elller ideer til andre ting jeg kan lave af mine lavendel.

 

Hav en dejlig dag og en SKØN weekend  ❤️5 thoughts on “Sådan laver du lavendelolie.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *