Sådan laver du hindbærsaft på 20 min

Smagen af farmors kolonihave.

Jeg har ikke fået hindbærsaft siden jeg var på sommerferie i min farmors fantastiske kolonihave, da jeg var barn. Så det er jo ren nostalgi at selv at lave det. Hindbærsaft smager friskt af sommer og hvis jeg lukker øjnene i mens også lidt af min elskede farmors kolonihave.

Mit bærbed
Mit bærbed anlagt sidste efterår

Det tog faktisk ikke længere end 20 min…

Jeg plukker hindbærerne inden jeg gik i gang med at lave aftensmad.
googlede opskrift og tjekkede min grønne bibel… hvorefter jeg kom i tanke om nogen havde lånt min køkkenvægt…

 

Dagens hindbærhøst
Dette er dagens høst, håber næste år bliver bedre.

 

Den grønne syltebog
Den grønne syltebog alias “Den grønne bibel”

Når man først har sat sig noget i hovedet, så kan man jo ikke bare droppe det… Jeg vurderede jeg nok havde 700g og ikke 1 kg som opskrifterne. For ikke at ødelægge saften, kom jeg lidt mindre i end beregnet. Jeg kan jo altid komme mere sukker eller vand i.

Hindbær kogning
Jeg lader hindbærene koge i ca. 10 min.

Sådan gør jeg.

Jeg kom vand i til bærerne var dækket og kom 2 dl sukker i. Satte blandingen i kog og kom Ca. 1/2 citron citronsaft i. Så kan det stå og passe sig selv, mens jeg laver aftensmad. Man kan koge det på 10 min. Hvis det står længere gør det ingenting.

Saften blev filtreret gennem en melsigte, med et fintmasket stofstykke over (mit et gammelt tyndt gardin). Af de Ca. 700g hindbær blev det til 1,5L saft.

 

Skål, sigte og saft klæde
Dette skal du bruge til at filtrere saften.

Hindbærsaften filtrere
Hindbærsaften filtreres. Den får bare lov at stå og sive igennem, mens jeg laver noget andet.

Da den stadig var varm, da maden var klar, blev saften hældt op over en masse knust is, hvilket kun gjorde den endnu bedre, cremet og sommeragtig.

Hindbærsaft let at lave
Sådan laver du hindbærsaft.

Fra nu af bliver den kun serveret på knust is.

❤️ Hindbærsaft er hermed udnævnt til min nye sommer ynglings drik ❤️

Velbekommen!

 

Hvis du vil læse mere om min dejlige have, så kan du læse om hvordan man sætter hvidløg her

Eller da jeg gik og ventede på mit fine drivhus som slet ikke var planlagt.

 

Hav en dejlig fredag og en fantastisk weekend. ❤️1 thought on “Sådan laver du hindbærsaft på 20 min”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *