Sådan laver du hindbærsaft på 20 min
Smagen af farmors kolonihave.
Jeg har ikke fået hindbærsaft siden jeg var på sommerferie i min farmors fantastiske kolonihave, da jeg var barn. Så det er jo ren nostalgi at selv at lave det. Hindbærsaft smager friskt af sommer og hvis jeg lukker øjnene i mens også lidt af min elskede farmors kolonihave.

Det tog faktisk ikke længere end 20 min…
Jeg plukker hindbærerne inden jeg gik i gang med at lave aftensmad.
googlede opskrift og tjekkede min grønne bibel… hvorefter jeg kom i tanke om nogen havde lånt min køkkenvægt…


Når man først har sat sig noget i hovedet, så kan man jo ikke bare droppe det… Jeg vurderede jeg nok havde 700g og ikke 1 kg som opskrifterne. For ikke at ødelægge saften, kom jeg lidt mindre i end beregnet. Jeg kan jo altid komme mere sukker eller vand i.

Sådan gør jeg.
Jeg kom vand i til bærerne var dækket og kom 2 dl sukker i. Satte blandingen i kog og kom Ca. 1/2 citron citronsaft i. Så kan det stå og passe sig selv, mens jeg laver aftensmad. Man kan koge det på 10 min. Hvis det står længere gør det ingenting.
Saften blev filtreret gennem en melsigte, med et fintmasket stofstykke over (mit et gammelt tyndt gardin). Af de Ca. 700g hindbær blev det til 1,5L saft.


Da den stadig var varm, da maden var klar, blev saften hældt op over en masse knust is, hvilket kun gjorde den endnu bedre, cremet og sommeragtig.

Fra nu af bliver den kun serveret på knust is.
❤️ Hindbærsaft er hermed udnævnt til min nye sommer ynglings drik ❤️
Velbekommen!
Hvis du vil læse mere om min dejlige have, så kan du læse om hvordan man sætter hvidløg her
Eller da jeg gik og ventede på mit fine drivhus som slet ikke var planlagt.
Hav en dejlig fredag og en fantastisk weekend. ❤️
1 thought on “Sådan laver du hindbærsaft på 20 min”