Min sommer i Toscana

By Michala T- Toscana- ByMichalaT.dk

Det er vores første møde med Italien, vores første møde med Toscana og… det er vores første bilferie med hele familien. Vi ved ikke rigtig hvad vi går ind til. Vi ved ikke rigtigt hvad vi kommer til… forventningerne er høje, ender vi med at blive skuffede?

Vi ankommer til Toscana

Vi ankommer til Toscana. Den sidste del af turen er som at køre i en lang rutsjebane. Vi kører i det smukkeste bjerglandskab med gamle borge til hver side vi kigger. Vi kører gennem den ene lille hyggelige gamle landsby efter den anden. Fornemmelsen af at vi møder noget højere end forventet breder sig lige så stille.

 

Ankomst til Montieri

Vi kører forbi stedet vi skal bo. Det giver et sug i maven. Billederne fra AirBnB, har på ingen måde snydt. Men vi bliver nødt til at proviantere lidt, da der er 2 km til den nærmeste by Montieri. Montieri er den skønneste lille gamle by. Da vi ankommer har den lokale købmand lukket. Siesta…
Vi orker ikke køre mere og vi er meget sultne. Vi finder det hyggeligste lille pizzaria. I døren står kokken ( hr. Italia) som hilser på italiensk. Indenfor står fru Italia bag disken og giver os menukortet. Hun siger en hel masse på italiensk. Jeg spørger om hun kan snakke engelsk, men nej kun italiensk. Vi havde håbet på et ikke så turistet sted og det fik vi så. Med blokken til hjælp og fakter finder vi ud af hvornår der er siesta i byen og at vi kun kan få pasta på pizzeriaet indtil kl.19. Men hva gør det, når man har drømt om sit første italienske himmelske pasta måltid. Faktisk lige siden rejsen blev en realitet.

Pasta Montieri Toscana Italien
Vores første pasta i Italien Toscana

 

Pasta i Montieri Toscana Italien
Vores første pasta i Italien

 

Vi sætter os udenfor pizzeriaet med udsigt over den lille gamle hovedgade der emmer nostalgi og patina på en speciel rustik måde der går lige i hjertekuglen. Bordet og bænkene vi sidder på ser så gamle ud at de kunne ha’ stået der for evigt. Alligevel så robust og maskulint at man ikke tvivler på at det vil holde.

 

Verden er lille

Vi har kun lige bestilt hver vores pasta ret. Da parret ved bordet bag os siger hej, på klingende dansk. Selv i en lille bitte by i lang ude på landet i frodige Toscana, møder man en dansker! Måske er det vikingerne togter, der ligger som instinkt af at vi skal søge ud og væk fra det lille land? Lige meget hvor vi tager hen på små specielle steder, møder vi en dansker. Men vi får også altid noget med. En historie eller fif og specielle steder at tage hen. Guldkorn som man aldrig havde fået hvis du møder dem på gaden der hjemme. Måske også derfor man altid bliver mødt med vellidthed overalt hvor vi rejser. Fordi det skandinaviske folk har en positiv og nysgerrig måde at opsøge verdenen på.

Vi får en lille fortælling om hvorfor de er her og at vi kun kan glæde os over den lille by. Specielt hvis man er interesseret i geologi… Geologi! Hvis man kan bruge 1 time på at kigge på 2×1,5m hylde med sten i vores lokale butik Geobutikken, så er man vel i den kategori.

By Michala T- Montieri

 

By Michala T – Montieri

Montieri er en meget gammel by. Det hus vi skulle bo i var oprindelig en gammel lade fra 800-1000 tallet, som i tiden bar renoveret til beboelse. Montieri var En by af minearbejdere fra sølvminer der blev udtømt en gang i 1300 tallet. På dækservietten på pizzariaet kan man læse om byens historie om sølvminerne. Børnenes øjne glimter med den information.
Jeg var allerede forelsket i denne by.

 

Bauenrhaus Rachele det sted vi skal bo i en uge

Toscana -Montieri

 

Italien – Toscana – Montieri

 

Italien – Toscana – Montieri

 

Bauenrhaus Rachele pool
Poolen hvor vi boede i Toscana

Hvorfor AirBNB?

Hvis du drømmer en tur til Toscana, så er der en fantastisk natur. Om end det er en lang tur i bil. Det kan varmt anbefales at bo via AirBNB, som vi gjorde i Montieri. Specielt hvis du er en stor familie på 3 “voksne” og 2 børn, som os. Det er meget billigere og enormt hyggeligt at bo hos lokale.

Næste stop Ravenna læs med på næste fredag.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *